30 Kasım
2017
Uluslararası İlişkiler ve AB Dairesi Başkanlığı

VOC-Test Merkezleri-II Hibe Programı Kapsamında ÖZ GIDA-İŞ Tarafından Yürütülen Gıda Sektöründe Yeterliliğe Dayalı Sınav ve Belgelendirme Merkezi Kurulması Projesinin Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi



"Ulusal Mesleki Yeterlilik Sisteminin Geliştirilmesi ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesinin Uygulanması (UYEP-II) Projesi" nin hibe bileşenlerinden biri olan VOC-Test Merkezleri-II Hibe Programı kapsamında ÖZ GIDA-İŞ tarafından yürütülen Gıda Sektöründe Yeterliliğe Dayalı Sınav ve Belgelendirme Merkezi Kurulması Projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

301117-4

Kapanış toplantısı, ÖZ GIDA-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mehmet ŞAHİN, TÜGİS Genel Sekreteri Kaan SİDAR, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkan Vekili Burak Çağatay DOĞAN, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Metin KARAMAN, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Mustafa BALCI ve HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN’ın konuşmaları ile devam etti.

ÖZ GIDA-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mehmet ŞAHİN, yürütülen proje ve faaliyetler hakkında bilgi vererek, kondeferasyon ışığında sendika olarak AB sürecine, yürütülen projelerle katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

TÜGİS Genel Sekreteri Kaan SİDAR, yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi vererek, gıda sektöründeki güçlü büyümenin işsizlik oranlarını düşürmek için yeterli olmasa da istihdam yarattığını ve yaratmaya devam edeceğini söyledi. İhtiyaç duyulan nitelikli işgücünün yetiştirilmesinin işsizlik sorunu ve istihdam konularındaki önemi vurgulayan SİDAR, ÖZ GIDA-İŞ MESYEB’in bu konuda önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Yürütülen projeyi başarısından dolayı kutlayarak sözlerine başlayan ÇSGB AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkan Vekili Sayın Burak Çağatay DOĞAN, bu süreçte operasyon faydalanıcısı olarak yer alan MYK’ya teşekkürlerini iletti. Kapanışı yapılan projelerin çerçevesi olan VOC-Test Merkezleri-II Hibe Programının devamının geleceğini, MYK’nın sistemdeki önemini ve katkılarını vurgulayarak AB yolunda büyük adımlar atılmasının sağlandığını belirtti.

 301117-6

Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Sayın Metin KARAMAN, sosyal diyalogun önemini vurgulayarak projeye başarılarından ötürü teşekkür etti. Nitelikli işgücünün oluşturulması ve bireylere bu niteliklerin kazandırılması için eğitim müfredatlarının yeterliliklere göre uyarlanmasının öneminin altını çizen Sayın KARAMAN, eğitim ve istihdam arasındaki uyumsuzluğun çözülmesi yolunda bu çalışmanın gerekliliğini vurguladı. KARAMAN, belgeli işgücünün istihdama kazandırılması yolunda yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarının önemine atıfta bulunarak, MYK’nın standart ve yeterlilikler konusundaki çalışmaları hakkında bilgi vererek HAK-İŞ’e bu süreçteki katkılarından dolayı teşekkür etti.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Mustafa BALCI da eğitim müfredatlarının standart ve yeterliliklere göre güncellenmesi gerekliliğine vurgulayarak sözlerine başladı. Nitelikli işgücünün oluşturulması konusundaki yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarının katkıları ve sistemdeki önemini belirten BALCI, projedeki başarılı çalışmaları dolayısıyla HAK-İŞ, TÜGİS ve ÖZ GIDA-İŞ’e teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Toplantıda son olarak söz alan HAK-İŞ Başkanı Mahmut ARSLAN, proje boyunca ÖZ GIDA-İŞ Sendikasından desteklerini esirgemediklerini ifade ederek, konuyla ilgili değerlendirmelerini sundu. Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun misyonlarının öneminin altını çizen ARSLAN, yoğun çalışmaları ve alandaki faaliyetleri dolayısıyla MYK’ya teşekkürlerini ileterek sözlerine son verdi.

301117-4