Gıda sektöründe ulusal yeterliliklerin belirlenmesi amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) arasında imzalanan "Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü" kapsamında 2 adet taslak yeterlilik hazırlandı.
TESK tarafından hazırlanan “Kasap (Seviye 4)” ve “Kesimhane Kasabı (Seviye 4)” taslak yeterlilikleri ilgili tarafların görüşüne sunuldu.
Taslak yeterliliklere ulaşmak ve görüş vermek için tıklayınız.
Görüş alma süreci 05 Nisan 2024 tarihinde tamamlanacak yeterlilikler, gelen görüşler doğrultusunda TESK tarafından gözden geçirildikten sonra, MYK Gıda Sektör Komitesinin görüşüne sunulacaktır.