17 Şubat
2022
Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı

Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektöründe Mesleki Yeterliliklerin Belgelendirilmesi Hibe Projesi Tamamlanmıştır.



Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri sektörünün düzenlemesi ve geliştirmesine destek olmak ve nitelikli ve belgeli işgücünün yaygınlaşarak turizm sektöründe hizmet kalitesinin artırmak amacıyla Kurumumuzun Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile yürüttüğü işbirliği kapsamında turizm hibe desteği sağlanmış ve 16.08.2021 tarihinde hibe projesi başlatılmıştır.

Ülkemizde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından verilen ilk hibe desteği olan proje kapsamında, Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri sektöründe yetkilendirilmiş olan faydalanıcı 9 Kuruluşumuza toplamda 240.000€’luk hibe desteği sağlanmıştır.

Hibe sürecinin yürütülmesi esnasında projenin ilerleyişinin gözlenmesi açısından faydalanıcı Kuruluşlarımıza yerinde izleme ziyaretleri yapılmış ve bu ziyaretler kapsamında kuruluşlara rehberlik sağlanarak projeden maksimum faydanın alınması için faaliyetlerde bulunulmuştur.

Hibe ile Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri sektöründe nitelikli insan kaynağına büyük katkı sağlamış olup proje kapsamında yapılan toplam 953 sınavda 2510 aday sınava alınmıştır. Yapılan sınavların sonucunda ise yaklaşık 2000 aday belgelendirilerek proje 31.01.2022 tarihinde tamamlanmıştır.

Hibe projesi kapsamında faaliyet gösteren tüm kuruluşlarımıza, mesleki bilgi, beceri ve yetkinliklerini sağlanan bu destek ile kanıtlamak için mesleki yeterlilik sınavlarına katılım sağlayan adaylarımıza ve özellikle sağladığı hibe desteği ile Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektöründe nitelikli ve belgeli işgücünün tesis edilmesinde büyük bir katkı sağlayan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasına teşekkür ederiz.

170222-1