26 Ocak
2018
Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı

MYK, Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Hakkında Kırklareli ‘nde Bilgilendirme Yaptı.



Kırklareli Belediyesi ve Alberk QA Uluslararası Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş tarafından 23.01.2018 tarihinde Kırklareli’nde düzenlenen ve işveren ile işyeri temsilcilerinin katılım sağladığı seminerde, tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamında zorunlu hale getirilen "MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi" ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

260118-1

Açılış konuşmasında Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Adem SEVİM  yürütülen Ulusal Mesleki Yeterlilik Sisteminin önemi ve sistemin Kırklareli’nde yaygınlaştırılması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

260118-2

Toplantının diğer kısmında Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Mehmet ORDUKAYA MYK’nın kurmuş olduğu Ulusal Yeterlilik Sistemi kapsamında Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu, yürütülmekte olan sınav ve belgelendirme faaliyetleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğler ile getirilen tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamındaki 81 meslek dalında zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgesi ile sağlanan sınav ücreti, istihdam ve teşvikler hakkında bilgilendirme yaptı.

Seminerin son bölümünde ise katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

260118-1