22 Temmuz
2013
Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı

Fatih Projesinde MYK Belgeli Kişiler İstihdam Edilecek



fatih projesi 6145

Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında yaklaşık 350 bin akıllı tahta alımının yapılacağı ihaleye ilişkin teknik şartname, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayınlandı.

Şartnameye göre etkilesimli tahtaların servis ağında görev yapacak kişilere Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yayınlanan  Bilgi İşlem Destek Elemanı (Seviye 4) Ulusal Yeterliliğinde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildi.

 Şartnameye ilişkin zeyilname;

Madde 5.4: (05.07.2013 tarihli zeyilname): “İsteklinin, tamamı kendisine veya alt yüklenicisine ait Türkiye çapında 7 farklı coğrafi bölgeyi kapsayacak şekilde, TSE Hizmet yeri yeterlilik belgesine sahip servis ağı bulunacaktır. Söz konusu servis ağlarına ait TSE Hizmet yeri yeterlilik belgelerini gösteren liste, sözleşme imzalanmadan beş gün önce MEB’na teslim edilecek ve telim tutanağı UDHB’na verilecektir. Bu servis ağı bünyesinde, ET kurulumu yapılan her ilde en az 1 tane olmak üzere, ildeki her 1000 (bin) tahta için 1 tane olacak şekilde (500’ü aşan küsüratlar bir üstteki 1000’e tamamlanacaktır), Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yayınlanan  Bilgi İşlem Destek Elemanı (Seviye 4) Ulusal Yeterliliğinde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip kişiler çalıştırılacaktır. Bu çalışanların listesi ve belirtilen standarda göre yetkinliğini gösteren belgelerle sertifikalar, sözleşme imzalandıktan sonraki 6 ay içinde MEB'e sunulacaktır. Bu konudaki Yetkilendirme ve sertifikasyon sürecinin bu tarihe kadar tamamlanmamış olması durumunda, yetkilendirme ve sertifikasyon sürecinin hazır olmasına müteakip 90 gün içerisinde söz konusu liste, belge ve sertifikalar tamamlanarak MEB’na sunulacaktır.” şeklindedir.

Söz konusu ihale duyurusu için tıklayınız.

Ulusal Yeterliliklere ulaşmak için tıklayınız.