Ulusal Meslek Standardı
Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektörü Protokol Kapsamındaki Meslekler

No

MESLEK ADI

SEVİYE (AYÇ)

1

Kat Hizmetleri Sorumlusu (Housekeeper)

5

2

Kat Hizmetleri Sorumlusu (Assistant Housekeeper)

4

3

Kat Sorumlusu (Floor Supervisor)

3

4

Genel Alan Sorumlusu (Public Area Supervisor)

3

5

Oda Temizleme ve Düzenleme Görevlisi (Room Attendant)

2

6

Genel Alan Temizleme ve Düzenleme Görevlisi (Houseman)

2

7

Yiyecek&İçecek Operasyonu Sorumlusu (F&B Manager)

6

8

Bar Görevlisi

4

9

Servis Yöneticisi

5

10

Servis Görevlisi

4

11

Servis Görevlisi

3

12

Servis Görevlisi

2

13

Ön Büro Yöneticisi

5

14

Ön Büro Görevlisi

4

15

Otel Rezervasyon Görevlisi

3

16

Otel Telefon Operatörü

3

17

Bagaj Görevlisi

2

18

Kapı Görevlisi

2

19

Mutfak Yöneticisi

5

20

Aşçı

4

21

Aşçı

3

22

Pastacı

3

23

Mutfak Görevlisi

2

24

Bulaşıkhane Görevlisi

2