Ulusal Meslek Standardı
Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası ile Yapılan Protokol Kapsamındaki Meslekler

No

MESLEK ADI

SEVİYE (AYÇ)

1

Şekerleme-Sakız Ürünleri Hammadde Hazırlama ve Şekil Verme Operatörü

3

2

Gıda Maddesi Kaplama Operatörü

4

3

Süt ve Süt Ürünleri İşleme Operatörü

4

4

Peynir İşleme Operatörü

4

5

Nişasta Bazlı Ürünler Endüstrisi Rafineri Operatörü

4

6

Mısır İşleme Operatörü

4

7

Meyve-Sebze Suyu Endüstrisi Meyve-Sebze İşleme Operatörü

4

8

İçecek Hazırlama Operatörü

4

9

Su Ürünleri İşleme Operatörü

4

10

Sakatat İşleme Elemanı

3

11

Parçalama Kasabı

4

12

Kesim Kasabı

4

13

Dondurulmuş Gıda Üretim Operatörü

4