Haberler Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hiz S.K. Hab... Mutfak ve Yiyecek-İçecek Alanında Hazırlanan Taslak Meslek Standartları Sektör Komitesinde Görüşüldü
Mutfak ve Yiyecek-İçecek Alanında Hazırlanan Taslak Meslek Standartları Sektör Komitesinde Görüşüldü

MYK Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektör Komitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı (KTB), Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından Mutfak alanında hazırlanan; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından Yiyecek-İçecek alanında hazırlanan taslak meslek standartlarını değerlendirmek üzere 01-02 Aralık 2010 tarihlerinde iki gün süren toplantı gerçekleştirdi.

TESK tarafından hazırlanan;

  • Pideci (Seviye 3)
  • Dönerci (Seviye 3)
  • Kebapçı (Seviye 3)
  • Kantinci (Seviye 4)

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TUROB ve AKTOB tarafından hazırlanan;

  • Aşçı (Seviye 4)
  • Pastacı (Seviye 4)
  • Mutfak Yöneticisi (Seviye 5)
  • Mutfak Görevlisi (Seviye 2)
  • Bulaşıkhane Görevlisi (Seviye 2)

mesleklerinin görüşüldüğü Sektör Komitesi toplantısına Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TESK standart hazırlama ekibi de katılım sağladı.

Sektör Komitesi toplantısı sonucunda Kantinci (Seviye 4) mesleğinin TESK tarafından yeniden gözden geçirildikten sonra Sektör Komitesine sunulmasına, diğer mesleklerin gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra MYK Yönetim Kurulunun onayına sunulmasına karar verildi.

Taslak meslek standartları Yönetim Kurulunun onayının ardından Ulusal Meslek Standardı olarak Resmi Gazetede yayımlanacak.

PC010009 PC020003